Demping av romklang - lyddemping på vegg

Mange rom både på kontoret eller i et privat hjem opplever sjenerende lyd som et problem. Ved bruk av harde materialer som betong, glass, gips og parkett vil romklang ofte skape lydmessige utfordringer. Her finnes det mange både gode og fine løsninger som kan dempe klangen i rommet og løse de utfordringene man opplever med uønsket lyd.

Når man skal dempe lyden på vegg er det noen grunnregler det er viktig å huske på. Lyden flyter rundt i rommet som bølger og reflekteres av harde flater. Får å dempe lyden effektivt bør man montere lyddempende produkter på to veggflater, og helst to flater som ikke står overfor hverandre. Ved å dempe en langvegg og en kortvegg i et rom vil man dempe lydbølger i begge retninger av rommet og romklangen vil reduseres.

Det finnes mange løsninger for å dempe lyd på markedet. Det som er viktig når du skal velge et produkt er at det faktisk demper lyden på en god måte. Her finnes det akustiske tester som viser hvor effektive produktene er til å dempe lyd. Samtidig som de skal dempe lyd vil man gjerne at de skal se bra ut og fungere som dekor eller utsmykning i tillegg. Her er det smak og behag som gjelder og du må finne produkter som du liker og vil trives med.

Rom & Tonik produserer og designer lyddempende produkter for både kontormiljøer og private hjem. Vi forener god funksjonalitet med høy kvalitet og flott norsk design. VI har produksjon på Vestlandet utenfor Ålesund, Norges sentrum for møbelproduksjon med lange tradisjoner. For å lese mer om utvalget til Rom & Tonik sjekk ut våre lyddempende veggprodukter.

Jo AngellComment