Innovasjonsprisen for universell utforming 2017

Rom & Tonik ble tildelt innovasjonsprisen for universell utforming 2017 i kategorien beste produkt. Prisen ble delt ut på vegne av barne- og likestillingsdepartementet av barne- og likestillingsminister Solveig Horne.

37120295573_32c2662aff_z.jpg

FeltRoll er en akustisk filt laget av 100 prosent grov saueull fra Mongolia, hvor den er et overskuddsprodukt uten annen anvendelse. Materialet er utviklet til et lyddempende interiørprodukt som demper uønsket akustikk på en enkel måte, uten å fremstå som et spesialelement i interiøret. Den lyddempende veggfilten gjør atmosfæren bedre for alle, uansett hørselstilstand.

Fra Tårnhuset restaurant på Kolbotn

Fra Tårnhuset restaurant på Kolbotn

 

 

Jurykjennelse

Retter oppmerksomheten mot et økende støyproblem – og løser det på en nyskapende, enkel måte

Lang etterklangstid i mange nye bygninger og rom, og derav uønsket lyd fører til mistrivsel og stress. Moderne arkitektur har i liten grad løst dette økende problemet. FeltRoll er et enkelt og tiltalende produkt som svarer på denne utfordringen.

FeltRoll er svært diskret, og derfor lett å integrere i de fleste interiører. Den er enkel å montere og justere på én vegg av gangen. Flaten har en flott, betonglignende struktur, med en liten grovhet som absorberer mye akustikk. Fargen er naturlig grå, men kan leveres i andre nyanser på forespørsel. Ullen kan støvsuges for effektiv rengjøring. Den har god motstand mot flekker, er antibakteriell grunnet det naturlige innholdet av lanolin og allergivennlig.

Juryen mener konseptet er innovativt, fordi det løser et akutt og økende problem på en enkel, fleksibel og anonym måte. At produksjonen i tillegg gir arbeidsplasser og bruker overskuddsmaterialer i et sårbart område i verden er et pluss. Det er sjelden en gründervirksomhet tar utgangspunkt i utfordringer med akustikk som designidé, og det er i seg selv prisverdig.

Se hele saken på Doga sine sider

 

 

Jo AngellComment