Støy = Lyd som forstyrrer

Vi påvirkes mer enn vi aner av lydene rundt oss. Hjernen vår arbeider kontinuerlig med å filtrere vekk sjenerende lyder og støy, slik at du skal kunne fokusere på samtalen eller musikken du hører på. Dette er faktisk veldig energikrevende, og de fleste vil kjenne dette ved at de får vondt i hodet, nakke og skuldre. Det er få som skjønner at dette kan ha med akustikken å gjøre. Enten det er på jobb, i sosiale rom, eller i en konsertsal, er god akustikk kjempe viktig, både for helse, trivsel og produktivitet!

Les mer om lyddemping av rom her

 
 

FeltTile

LYDABSORBENT

BasicWall

Lydabsorbent

FeltScreen

skillevegg

FeltRoll

AKUSTISK fIlt

FeltCeiling

AKUSTISK himling

FeltScreen

Lyddempende skjermvegg

Finn inspirasjon blant våre tidligere prosjekter.

 

Hvorfor opplever du støy?

Mange opplever sjenerende støy og klang på kontoret, hjemme i stua eller på et møterom. For å forstå hvordan man kan løse problemet er det viktig å forstå hva som skaper problemet. Harde flater reflekterer mye lyd og sender lydbølgene videre når de treffer flaten. Dette gjør at lydbølgene blir lenge i rommet da de sendes rundt og rundt. Dette skaper mye klang som oppleves som sjenerende støy. I dag brukes veldig mye harde materialer som glass, betong, fliser og gips i bygg. Dette gjør at mange opplever utfordringer med støy!

Hvordan fjerner du støy?

For å fjerne eller dempe støy trenger man å gjøre noe med årsakene til at støyen oppstår eller forsterkes. I et lokale med mange harde flater handler det om å gjøre om deler av de harde flatene til myke flater. Dette gjøres ved bruk av lyddempende elementer, også kalt absorbenter, som henges på vegger og i tak. Man kan også bruke støydempende produkter inne i rommet som myke møbler, tepper på gulv og lyddempende skjermvegger.

 

Følg oss på Instagram! @romandtonik