Lyddempende ullfilt

Vinner av innovasjonsprisen for universell utforming 2017 for beste produkt!

 

FeltRoll er en akustisk filt laget av 100% ren organisk ull. Den har sin opprinnelse fra de mongolske steppene, og produksjonen er basert på lange mongolske filttradisjoner. Den unike teksturen i filten sies å ligne det unike mongolske landskapet.

 
 

Det unike ligger i teksturen

FeltRoll er et av våre kjernematerialer. Den er laget av 100% ull fra de mongolske steppene, hvor mongolene gjeter sauene sine på samme måte som de har gjort i hundrevis av år. De lever som nomader med den naturlige vegetasjonen som deres beitemark. Siden de lever i et av vedens hardeste klima så har den mongolske sauen veldig grov og sterk ull. Og siden det er flere sauer enn folk der så har folket omfattende kunnskap om å behandle ull. Da vi oppdaget at ull er et brilliant råmateriale for akustiske produkter ønsket vi å få laget en ullfilt som både kunne gi bedre akustikk og samtidig tilføre en ny textur i skandinaviske rom . Sammen med mongolene så lagde vi FeltRoll.

Birgitte Linde Relling - Designer

 

Opprinnelse

FeltRoll produseres i Mongolia, og er filt av ren mongolsk ull. Ullen filtes etter mongolske tradisjoner noe som gir et helt unikt materiale. 

 

Produktinformasjon

FeltRoll er 1 cm tykk, som er grunnen til at den demper så godt lyd. Ullen er filtet i flak med størrelsen 1,6m x 3,0m, og kan for eksempel brukes som tapet. 

Dokumenter:      Akustiske data


Farger

Der er to forskjellige standard versjoner av FeltRoll tilgjengelig. En er lys grå og den andre er mørk grå. De rolige og naturlige tonene av grå passer godt inn med det aller meste av interiør! Om du ønsker en spesifik farge er det så klart ikke noe problem, kontakt oss og vi vil hjelpe deg finne det du er på utkikk etter.

 
 
IMG_6054.jpg
 
 

Størrelser

FeltRoll er 320 cm høy, og 180 cm bred før kutting. Kantene er ujevn og må kuttes hvis du vil ha rene kanter. Etter kutting måler FeltRoll 300 cm høy og 160 cm bred.

Feiltstabel.jpg
 
 

Ønsker du å bestille?